Hello Guest it is May 11, 2021, 01:14:03 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Schmoffi

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Re: CSMIO IP/S MPG handwheel jog problem
« on: January 29, 2021, 02:17:05 AM »
Thanks for reply. After long night I have found the problem:
In control settings in column MPG's i have deleted the encoder. Now everything works fine. Don't know why problem occur because used this setting before update.

2
General Mach Discussion / CSMIO IP/S MPG handwheel jog problem
« on: January 28, 2021, 03:47:01 PM »
Dear all,

Since years I am using CSMIO IP/S with MPG module and Mach4. My hand wheel has an “Enable”-Switch.
After updating to Plugin 3.307 and Mach4 Version 4.2.0.4300 I have following issue:

When I use the MPG handwheel everything works fine after pressing the “Enable” Switch and turn the encoder on handwheel I can jog the machine.
But when I turn encoder without pressing “Enable” Switch an error occurs. I am not able to jog again until I disable or reset the machine. It is crazy because every input/ output signal is working and encoder signal is correct. There is no failure or error message. Also log file in Mach4 show nothing. After push reset or disable button everything works fine again until encoder will be turned without press "Enable".

Before updating everything was fine!

Maybe somebody has similar issue or know why this happen?

Pages: 1