Hello Guest it is May 28, 2020, 03:18:49 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - biggermens

Pages: 1 2 3 4 »
1
Mach4 General Discussion / Re: Go to work zero not working after updating
« on: February 17, 2020, 10:15:50 AM »
Nop, no special code, after some more recherche i figured it out

I guess "--" means ignore the line ??
I took the "--" out and everything is working now

2
Mach4 General Discussion / Go to work zero not working after updating
« on: February 16, 2020, 11:02:27 AM »
Hello

I just updated my Mach4 to v 4322 and not my go to work zero button is not working

Anyone have any idea ??

Thanks

3
Mach4 General Discussion / How to make a Button ??
« on: August 23, 2019, 08:26:13 PM »
Hello everyone

Been trying to figure this out for a while now and cant, need some help

Trying at add a couple buttons to my mach4 screen, One button for my vacuum M100 = on and M101 = off
and one button with some gcode to tell my spindle to go to a spot were i can change the tool

Thanks

4
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Automaticly open GCode ?
« on: August 22, 2019, 10:19:57 PM »
That's Awesome

5
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Automaticly open GCode ?
« on: August 22, 2019, 02:52:04 PM »
This is what i ended up using

Dim p As New ProcessStartInfo
        p.FileName = "C:\Mach4Hobby\Mach4GUI.exe" 'Apostrophes in a file path? eek
        p.Arguments = " /p Mach4Router /o C:\Mach4Hobby\Subroutines\run.txt "
        p.WindowStyle = ProcessWindowStyle.Maximized 'can be hidden
        Process.Start(p)

I am guessing the DLL option might work better ??

6
Mach4 General Discussion / Mach 4 Automaticly open GCode ?
« on: August 21, 2019, 03:56:20 PM »
Looking to see if anyone can help me

I made a little program in VB.NET to make some gcode
I am looking to see if it is possible when i click the save button
it will automatically open my file in Mach4 

Would anyone how to do that ??
 
Thanks

7
Mach4 General Discussion / Re: G-Code to reference all axis
« on: March 26, 2019, 02:49:02 PM »
I Looked at that
I can call the script with a M code ??


-- Ref All Home() function.
---------------------------------------------------------------
function RefAllHome()
    mc.mcAxisDerefAll(inst)  --Just to turn off all ref leds
    mc.mcAxisHomeAll(inst)
    coroutine.yield() --yield coroutine so we can do the following after motion stops
    ----See ref all home button and plc script for coroutine.create and coroutine.resume
    wx.wxMessageBox('Referencing is complete')
end

8
Mach4 General Discussion / G-Code to reference all axis
« on: March 26, 2019, 01:40:26 PM »
Hi There

I been looking for a while, would be here a G-Code that will reference all axis like clicking the Home Button ???


Thanks
Biggs

9
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 Axis 0 Commanded While Disable Help
« on: December 05, 2018, 12:07:29 AM »
Hi,
what that means is that the set of instructions that do the work of homing  your machine are calling for an axis (motor 0) that
is not enabled.

Have a look at Configure/Control/Axis Mapping per the attached. My machine has three axes, X,Y,Z and they are motors 0,1,2.
When my machine homes the homing instructions call for each to be homed.

You have two choices:
1) Enable the axis (motor) that is requested. Note this will prevent the error you have described but unless that axis (motor) is fitted
    then it will never move and therefore never home and that's a fault too.
2) Change the homing (referencing) instructions to call only those axes (motors) that you have enabled and installed.

Just as a matter of interest, I haven't tried it but what would happen do you suppose if say you had motor 0 assigned to the X axis as I do
but don't have a X axis home switch assigned? I suspect that would give a similar error to that you have described.

Craig


Hi Craig

You were right, my problem was i have motor 3 enable
My X axis uses motor 0 and slave motor 3, so i though i had to enable motor 3
when i took the check out everything was ok,
Seams i still get the error from time to time but everything is working well
probably something in the button scripts

Thanks

10
Mach4 General Discussion / Mach4 Axis 0 Commanded While Disable Help
« on: November 22, 2018, 03:09:28 PM »
Hi Everyone

I just got a copy of Mach 4 V2 and running a ESS
I setup my motor and when i try to Zero I get a error message
Axis 0 Commanded While Disable

I did not have this error when i was running the demo
Anyone have any ideas ??

Thanks in advance

Pages: 1 2 3 4 »