Hello Guest it is January 20, 2021, 06:34:45 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - John_77

Pages: 1 2 3 »
1
I got the UC300 and the breakout board and stuff yesterday evening and i did connect them and rewire everything today and right now ,i immediately felt the difference ,for the first time i was able to reserve the direction of the axis in the home and limits options... not replacing the wires or etc...
i also can feel the sound of the machine has got better ,smoother ! i dont know why is that! but im happy about it !
right now ,i put one of the long gcodes that it couldnt run right and it would make at least a couple mistake during doing it (which was changing the coordinates)....
i am doing it on air ,like one of our friends here suggested it... so i dont waste the material...it will be finished in a couple of hours... then i will put the real work on it ! to see how it does !thank you guys for helping me ! i am so thankful and so excited to work with it :)

2
thank you so much

3
i may get the product sometime next week... already excited about it... and feel so much better because it makes sense !!!
thank you

4
alright ,i just spent 350 dollars... and hopefully it solves the problems....i tried to use your advice and i did verify the options i had...
i ordered the UC300 and breakout board for it and things that it needs... so i can connect them to my stepper motor drivers...
and the good thing is UC300 works with both mach3 and mach4 ,and even a different software called UCCNC ,this widens my options ! and i am excited for it ! i will definitely let you guys know the result !
i may keep the mach3 ,or switch to mach4 hobby!
i am not making money with this now ,but in future i may... but as much as i put time into it and waste my time ,i cannot do my job and i had to cut from my actual work time to put in there...so the time is really costy more than anything ! honestly i cannot believe how here the Copied and fake items can take over the real market ,and the real items that people have put their brains into it to make them have stayed in a side ....
maybe its us ,people... idk... but im glad at least now i am paying the money to the right person! the person who makes the software ,the person who makes the hardware !
thank you

5
Dear Craig i want you know that i really appreciate your help and support ,telling me all these in my worst needing time... which i need to make a decision....
i am not doing this just for hobby...its part of my work... so time is really matter to me ,and yeah i didnt know any better and i went with the chinese crap... i still can return the nvum tho... have some days left...at least i get my 150 back...
i dont care mach3 or mach 4 or anything else ,as long as it is going to be precisely work with all the 5 axis...
the motors on the cnc machine i have are 4.5 Amp ,but the stepper motor drivers can produce up to 5 amp... so i got those...
about the high end pc? i can provide that ! i have my laptop which is a core i7 with 16gb ram ,and 3 gb of vga ... or i can buy one to put there...
i see masso dont need the pc tho... i dont know how is that going to be...
i am serious ,i have spent and lost so much money over this... but now i want to make the right choice... and i dont have anybody who could help me .. but God... which he sent you and other guys here to help me ! and i pray for all of you guys that Lord gives you blessings back a lot more in return ,since i cant...
thank you so much again
and thanks to all the other guys here who have helped me... i really been thro alot with this ,if i knew about this forum and these great people here.., i would have take a better action earlier....
but maybe at least this becomes a lesson for the next person or people who would fall into the same road as i did ,and maybe they could make the better choice before they spend so much money and time for worthless Chinese copycad crap...

6
I need something to support 5 axis at least
Something that don’t give me headache no more , I would pay 600 bucks for it if it really works right

7
I totally agree with you... they are chinese S...T....it makes more sense
unfortunately it has caused me more than pulling hair ! wasted so much time which i could have worked and make money... makes me so angry gush... its my fault...
i know that with mach4 i shouldnt use these controllers..because these are for mach3....which they even cant handle that...
would u please kindly let me know some of the real best which have been proven working on long gcodes?(i mean like a 3d part which takes hours of machining)...
if its not tooooo expensive...
something that is NOT a copy by chinese ,something from an AMERICAN company (God bless America)! lol
thank u so much

8
i am sending 2 pics ,one is the LPT type which i had to use a USB to Parallel CNC Motion Controller to be able to connect to my laptop which i am also going to include it!
and second one which is NVUM is my current breakout board...the NVUM is the USB controller
by the way another reason i did use the NVUM is because the first one which was supposed to be 5 axis ,only 4 axis of it worked...not all 5 axis...
i also have another BIG problem! which i had it in both controllers ,and thats when in mach3 they say in home and limits ,you can reserve the axis ,but for me ,it did NOT work ! why is that??to be able to change the z axis ,in the ports and pins , motor output ,by checking or Unchecking the certain axis ,i was able to change the axis direction to work in reserve...
now these things that i say ,are they a part of this ? do these add up? maybe because i am connecting to mach 3 with a laptop(using the USB port )  its happening?
should i switch to mach 4??? instead??? i can give u more info if u need ! i just need help sir ! thank U Russ ,God bless you



9
yes i do have external motion controller(TB6600)! in fact! because of this problem ,i entirely changed the breakout board and the stepper motor controllers ! the one that was on the machine , it had the same problems.... and i did replace it....
the current breakout board i have is a USB one which dont need the pins to be configured( the other one needed it since it wasnt USB)...
i have run it with this profile and it again made the same mistake... i also have run simple short gcodes which was a lot shorter than this gcode... since they were very shorter ,it happened like in each 7-8 times ....
the coordinate changes... today when i did it with this profile... the zero of the X was changed, (sometimes both x and y change).... in reality and even in the mach3 toolpath visual window it was visible...the new toolpath (green color) is following up in another location....i am wondering why this happens to me? i am new to mach3 ... but im sure there is thousand people out there who not experiencing this problem...or if they have ,there should be a solution for it...
i am willing to, again go ahead and throw away the stepper motor drivers and the breakout board ... and pay for something that works... it just making me waste so much time everyday... im really tired of it...please i need help...

10
i exactly did that ! and found the right profile ! here i did rename it !and post it ! i hope this time it works .thank u for trying to help me

Pages: 1 2 3 »