Hello Guest it is September 22, 2019, 12:31:55 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - geebaker

Pages: 1
1
Small Central Machinery (Harbor Freight) Bench Top.

This one:

http://www.harborfreight.com/two-speed-variable-bench-mill-drill-machine-44991.html

Already outfitted with steppers.

Thanks,

Greg

3
Good morning,

I'm looking to update some of the CNC gear I have (that I can't get working :( ) on my mill.

I was looking at this on Amazon:
http://www.amazon.com/TB6560AHQ-Stepper-Motor-NEMA23-Supply/dp/B00J21FVDY/ref=sr_1_32?ie=UTF8&qid=1431619761&sr=8-32&keywords=cnc+controller+mach

That says it works with Mach.

Does a kit like this contain everything needed? Looks like there's a controller board, a power supply and the steppers. I actually don't need the steppers, but don't mind having a few extras on hand.

If this is not a good option, can someone suggest a better one?

Thanks,

Greg

4
General Mach Discussion / Need help getting my steppers moving
« on: May 14, 2015, 01:47:46 AM »
Hi,

I was hoping to find some help getting my CNC setup and Mach 3 talking to each other.

I have a mill (Central Machinery Benchtop) outfitted with steppers connected to an old Pico CNC parallel controller powered by a Pyramid P32Lab power supply.

PC has a fresh install of 32 bit Windows 7.

I've read the manual and watched the tutorial vids and just can't get any motion out of my steppers. I do believe that there is some communication happening though.

I have used the driver diagnostic tool and it looks good. Nearly perfect straight line with only occasional slight variations.

I've gone through the Ports and Pins setup and I 'think' it's right. (evidence to follow). I've set the estop pin to 15. I've verified that the slow jog is not set to zero - I set it to 50.

No motion. :(

However, when I try to jog - using the arrow keys or the buttons on the jog window, the lights on the controller box light up as I would expect. For example, when I hit the left arrow, the X Axis light lights up. That would suggest to me that there is good communication between Mach and the controller. But no motion :(

About 8 years ago, I had this setup working with a different PC. Took a long break from the hobby and would now like to get going again. I believe at the time I was using Mach2.

Am I missing any obvious steps? Since the controller is lighting up correctly, should I consider that communication between Mach3 and the controller is good and that perhaps there is a problem with the controller, the power supply or the motors?


On another note, I think technology has moved on significantly since I was last using this equipment. Should I perhaps consider a new controller? Not being tied to a parallel port would be nice. Can anyone suggest a good USB controller to replace this old Pico CNC box? I've looked around a bit and all I can seem to find are boards. Is it no longer possible to buy a box already assembled?


Any thoughts will be greatly appreciated. I can't afford to pull any more hair out. I'm already missing too much!

Thanks,

Greg

Pages: 1