Hello Guest it is August 15, 2020, 01:00:20 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ExtremeLLC

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Re: Home Setting on X axis creeping..
« on: May 06, 2015, 06:49:30 PM »
Might add that I had already decreased the accel/vel settings to minimal ranges..

I have a G540 sitting here but I have to convert the DIN style to DB9 on the current cables..
Another question, I do have shielded cable and have no idea what maximum recommended cable runs are (18/5)

2
General Mach Discussion / Re: Hall of shame
« on: May 06, 2015, 06:45:41 PM »
Thanks...  not much of a surprise I guess.. I am MSCE and see a lot of this even in big companies..

3
General Mach Discussion / Home Setting on X axis creeping..
« on: May 05, 2015, 07:25:09 PM »
I am very new to all this but have made it this far at least...

I have a 3040 Router that all seems to be setup and working ok..
I got my home settings done, calibrated the movements etc..

I tried to just do a "skim" across my sacrificial base and as it gets going, the X axis starts creeping to one side and I end up with a very sharp obtuse box instead of a rectangle..

I made sure of all my connections, cabling out of way of interference and that all the steppers were tight at the couplings..

I then switched  X and Y axis at the controller and the issue stays with the  X port on the controller, (now the Y axis is doing this instead of the X axis)
I pulled the controller open and verified that all was tight and nothing flakey looking.. 

I am just taking a guess that something in the board is borked (is brand new)..  There are a series of dip switches and they are all set the same..

As I am new to this, I figured there may be something I simply do not know about but it looks to me like the X axis on the controller is FUBAR..

4
General Mach Discussion / Re: Hall of shame
« on: May 05, 2015, 07:14:20 PM »
Papa Fabio.

5
General Mach Discussion / Re: Hall of shame
« on: May 05, 2015, 12:43:16 PM »
I purchased a mill and it came with files and a license...  The seller assured me that the license was good and so I used it..

The mill stalled at 500 lines and so I just assumed the license was bad..
I went ahead and purchased a new license but now I just wanted to know if the license I had was valid?


Pages: 1