Hello Guest it is June 20, 2021, 08:51:37 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Snowboy

Pages: 1 2 »
1
General Mach Discussion / Re: Z axis problem
« on: January 16, 2018, 04:31:24 AM »
Post processor in Bobcad cam v28 not Mach 3, pardon the glitch

2
General Mach Discussion / Re: Z axis problem
« on: January 16, 2018, 04:26:08 AM »
I am using the generic plasma post processor in Mach 3 and usb card STB4100. After fiddeling around z picks up but stays there. been on it for 2 days I am am so near to cut!!!

3
General Mach Discussion / Z axis problem
« on: January 13, 2018, 01:03:51 AM »
Hi there, I am working with Bobcad cam V28 and mach 3 using a usb motion control card. I got everyting working fine but my Z axis does not pick up from one cut to another. I can jog the z axis up and down so, the motors are working. Using the wizards on Mach 3 it shows the z going up and down. any suggestions ? thanx Luan.

4
G-Code, CAD, and CAM discussions / Re: BobCAD CAM Software
« on: January 06, 2018, 09:34:18 AM »
I am using Bobcad cam v28 and Mach 3  for plasma, everything is working well except my z axis does not go  up or down when it goes from  one cut to another. It stay's on one plane. Please advise thanx Luan

5
General Mach Discussion / Re: Stepper motors slow
« on: October 31, 2017, 12:58:40 PM »
Thanx Tweakie will remove my mods and install G21 in all my files.... Luan

6
General Mach Discussion / Stepper motors slow
« on: October 31, 2017, 06:55:34 AM »
Hi there,   I build my own CNC plasma using Bobcam cad v64 and Mach 3 on my lap top with windows 10 and USB port  , driving 3 nema 34 steppers. Everything is working fine exept my cutting speed is slow but jog speed is fast. I had issues with my metric conversion that seems to be working now. I changed inches to millimeters in my post proccessor but did not insert my G21 in the beginning of my program could that be the problem. Please help as it is my first try at the CNC game.  Thanx guys

7
G-Code, CAD, and CAM discussions / Re: Using an M98 sub call as a GOTO
« on: September 05, 2017, 04:32:06 AM »
Thanx Tweakie will give it a try

8
G-Code, CAD, and CAM discussions / Re: Using an M98 sub call as a GOTO
« on: September 05, 2017, 04:14:09 AM »
I have looked in the G codes could not find G20 or G21

9
G-Code, CAD, and CAM discussions / Re: Using an M98 sub call as a GOTO
« on: September 05, 2017, 03:23:19 AM »
Hi there i'm using bobcam-cad V28 set to plasma to Mach 3 on a laptop. My drawing is simulated OK, but as soon as I post to mach3, that runs in plasma mode the units jump from mm to inches everytime. Both cad and mach is set to mm .Could it be my post processor (mill plasma) that is set to inches? Or have I missed something.   Thanx Luan

10
Mach3 and G-Rex / Re: Need some assistance PLEASE!!
« on: August 02, 2014, 07:54:34 AM »
Hi Gerry thanks for your input. It is a 32bit but has got duel processors could that be the problem

Pages: 1 2 »