Hello Guest it is August 01, 2021, 04:30:51 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kenneth

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 »
1
Mach4 General Discussion / Re: spindle pause
« on: February 21, 2019, 07:20:28 AM »
i inserted the pause in the post and it works great ! 
Thanks Craig

2
Mach4 General Discussion / Re: spindle pause
« on: February 20, 2019, 06:34:18 PM »
yes i can do that. THANKS
didn't think of that but that is why i'm here :)

3
Mach4 General Discussion / Re: spindle pause
« on: February 20, 2019, 06:34:24 AM »
Thanks joeaverage, i tried 25000ms(started at 25ms) with no noticeable stopping.
i'll have to contact the manufacturer.

4
Mach4 General Discussion / Re: spindle pause
« on: February 19, 2019, 01:56:52 PM »
i'm sorry, should have explained more.
i had the machine over and controller over 5 years now.
everything was working in machine 3. when i installed mach4hobby,
i worked on the motor calibration and got all that working.(in mach4hobby)
the spindle was working as should but i upgraded to mach4hobby 4.2.0.4082
and now spindle not pausing. Thanks joeaverage

p.s. at no time do i mess with the wiring of any kind.
and i'm sorry but i don't know anything about the wiring unless
i ask the manufacturer.

5
Mach4 General Discussion / spindle pause
« on: February 19, 2019, 12:21:31 PM »
hi all,    i'm having trouble with the spindle starting and at about 20% it starts making the first XY movement
before spindle fully starts. if i start at Z zero, it scratches the stock. and it has a Z movement BEFORE XY
in the control configuration, spindle, checked = wait on spindle to stabilize to 95 percent. (was 90%)
spindle override delay; 1500ms ... (was 500ms)
THANKS for any help !

Mach4hobby ver. 4.2.0.4082

%
O0100
(PROGRAM NAME - SQUARE.NC)
(DATE - WED. 02/13/2019 ,TIME - 12:18PM)
(POST -  Mach3 )
(TOOL LIST)


T1 (1/8 FLAT ENDMILL - STANDARD)
G90 S4200 M03
G00 Z.2
G54 X0.1875 Y-0.1875
M08
Z0.2
Z0.1
G01 Z-0.1 F4.
Y-1.0625
X1.0625
Y-0.1875
X0.1875
G00 Z0.2
Z0.25
M05
M09
G90 Z0.2
G00 X0 Y0
T1
M30
%

6
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 SRO
« on: February 13, 2019, 12:15:37 PM »
i'll have to ask the manufacturer which i have.
i'll try different setting till i hear.
Thanks mcardoso


it set it to Spindle RMP instead of Spindle TrueRPM and it works !
THANKS ALL !!!!

7
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 SRO
« on: February 13, 2019, 11:28:30 AM »
maybe i'm missing something here(probably)
is there a setting or pin i need to activate ?
or a check mark i missed ?
i "DO" want it t show true RPM
in the edit screen, it does show TrueRPM in the setting.
so i should be seeing what the gcode is running the spindle at ?
THANKS bryannab

8
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 SRO
« on: February 13, 2019, 10:52:44 AM »
i did save it as a new set.... Thanks for that idea.
i WANT it to show the RPM as the Gcode is running.
but it doesn't. i'm assuming that is what TrueRPM is suppose to do.
Thanks

9
Mach4 General Discussion / Re: Buttons and the script/gcode
« on: February 13, 2019, 09:58:59 AM »
Thanks MN300,
i work completely in G54. never use offset or G55.G56....etc.
the only thing that changes is the tool diameter and the length i set when
i set the tool in the spindle(when i rezero Z.
i have a simp0le life but love my job.
THANKS again !

10
Mach4 General Discussion / Mach4 SRO
« on: February 13, 2019, 09:53:39 AM »
i hope i'm in the correct discussion.
in mach4, the spindle area. is the SRO(bottom right in Mach4Mill) what i can set the spindle
RMP to or is that what the spindle is running as it goes thru the gcode ?
if i set an RMP, nothing happens and no readout is shown while code is running.
THANKS for any help !

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 »