Hello Guest it is September 22, 2019, 12:39:56 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - davethefixer

Pages: 1 2 »
1
Thanks Gerry
sorted now
  I was using 2010 screen set and eventually remembered that you have to manually copy some of the macros "for some reason"
      Thanks for the memory jog  ;)

2
General Mach Discussion / homing macros not working after copying profile
« on: February 14, 2017, 11:56:26 AM »
Hi all
    im sure iv had this before but can not remember what the answer is.
 i have copied a profile (as i wanted to up the z axis speed)
  but when i then run that profile none of the homing buttons work
   everything else seems to be fine  the axis's move limit switches all ok  all the settings seem to have copied but   unable to home !!!!
      Please tell me what iv forgotten to do to make this work.

             thanks in advance guys
                Dave

3
General Mach Discussion / Re: Problem with "RUN FROM HERE"
« on: September 23, 2015, 02:11:18 PM »
  Thanks Hood
      That did the trick (carnt find much on the web about watchdogs so have no idea wheat they do)
  managed to finish the job.  :)

 

4
General Mach Discussion / Re: Problem with "RUN FROM HERE"
« on: September 22, 2015, 05:04:59 PM »
Iv run this code on my graphics PC and it works fine except my graphics PC does not have a printer port!!

5
General Mach Discussion / Re: Problem with "RUN FROM HERE"
« on: September 22, 2015, 05:02:44 PM »
you cannot press cycle start without pressing reset first.
   no its not tripping on a limit switch as this is all fine when the "run from here" macro starts.

if you reset and press cycle start it then does the prep move to the line number it locked out on in this case 162398.
or put another way about 4hrs back in the cut!!!

6
General Mach Discussion / Re: Problem with "RUN FROM HERE"
« on: September 22, 2015, 04:39:48 PM »
and the 2nd photo



7
General Mach Discussion / Re: Problem with "RUN FROM HERE"
« on: September 22, 2015, 04:36:35 PM »
the video card is
  Nvidia gforce 6300  256meg ram

If you load the gcode into notepad++ you will see that the full code length is 947515 lines.
here are the pictures in a sensible size
As can be seen from the photo when RUN FROM HERE was run it stopped at line 162398
and the warning/reset LED is flashing red. bottom right hand corner
   i am running 2010 screenset.



9
General Mach Discussion / Problem with "RUN FROM HERE"
« on: September 22, 2015, 11:47:05 AM »
Hi All
   i have a problem..
  Mach3 will not "RUN FROM HERE" at any line number over approx 160000.  it works fine with anything up to this but after it locks out the RESET button around line162000.
  As i have started to do some large 3D pieces with Aspire. this can be very frustrating when something goes wrong or a power blip knocks out the PC as the models i am cutting have 1million+ lines of code.
    the latest (still on the machine bed hoping for a solution) was 97% complete or 5 1/2 hours of cutting when the power went off at around line 902000 !!!
 does anyone know a solution to this ?
   cheers
     Dave

Pc
 3ghz Pentium 4 with 2 gig ram
win XP service pack 2  (clean install with nothing but Mach3)
no network installed
 iv attached some files



 

10
Thanks for all the advice. As usual it was my own fault i had wired in some pc cooling fans to the power supply cables for the spare sata hard drive cable.
   strange how it had been fine for 6 months and then failed (unless the pc power supply is giving out)
Disconnected the fans and wired in a standalone 12v transformer so all is well again.

Pages: 1 2 »