Hello Guest it is April 10, 2021, 10:32:01 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - cncezee

Pages: 1 2 »
1
 ???

I have a similar problem where the tool will touch the plate rise to a distance above the plate then rise again ending up about 4mm too high i am using latest code from Tweakie.CNC, any help is apreciated >:D

2
General Mach Discussion / Delay Time
« on: August 17, 2015, 11:43:50 AM »
 ;D Hi, i was scrolling through some Threads looking for another solution when i bumped into this((( delaying the running of code until spindle motor is up to speed))) of course i did not note the link, >:(  up to now i have edited the code and added (G4 P15) into the code just under motor start up line.but the thread says i can do this by putting a fixed delay time into MACH3

How do i do this in general config or some other place in mach?????? :-[  some help is greatfully received ::)

3
Finished Plugins for Download / Re: Huanyang VFD controller plugin
« on: June 08, 2012, 07:13:10 AM »
Ooops!!!
just uncheck  stop spindle box!!

all working now

4
Finished Plugins for Download / Re: Huanyang VFD controller plugin
« on: June 07, 2012, 08:13:51 AM »

Has anyone managed to get this VFD to stop correctly from within Mach3

If you could post the solution it would be greatly appreciated

Roger


5
SmoothStepper USB / Re: Smooth Stepper and MPG Pendant
« on: May 02, 2012, 04:17:02 PM »
Hood can you send me your email address i can then send you the XML i do not know how to do it hereroger.hampson@btconnect.com


RH

6
SmoothStepper USB / Re: Smooth Stepper and MPG Pendant
« on: May 02, 2012, 03:48:30 PM »
Hi Hood,
sorry i misunderstood your statement, :-[
Yes i do have oem inputs selected and enabled
I also have system hot keys done, using numbers 259 X, 260 Y, 261 Z, 262 A, 265 JOG X0.1, 266 JOG X 0.01, 267 JOG X 0.001
only jog x 0.001 is seen to change
it is likely to be an configuration error but my analytical brain died years ago :P

7
SmoothStepper USB / Re: Smooth Stepper and MPG Pendant
« on: May 02, 2012, 02:01:25 PM »
Yes, i have the port (port two ) configured as inputs but i see no leds

RH

8
SmoothStepper USB / Re: Smooth Stepper and MPG Pendant
« on: May 02, 2012, 04:22:52 AM »
Hi Hood,

I am still trying to set-up my pendant, i have so far managed to destroy the smooth stepper inputs  by the dvm probe shorting to 12 volts, and subsequently having repaired the SS board i now find myself back at the beginning.

I have the A & B outputs to port 3 pins 2 & 3 pins 2 through to 9 set as inputs with select axis switch on pins 2 though to 5 and pulse speed set  on pins 6 though to 8 and due to an incorrect wiring issue i have temporally set pin 9 as Emergency Stop.
on the SS plug - page i can see all lines moving with response to switch inputs, but i cannot see any  indication of input signals on the diagnostic page ( ALT F7 ).. Should I ??

I can however see one input working when i hit the tap key i see the mpg speed change nothing else works. please what am i doing wrong soon i will be permanently bald!!

Help please

RH

9
SmoothStepper USB / Re: Smooth Stepper and MPG Pendant
« on: February 28, 2012, 04:35:04 PM »
Thanks Hood

I will give it a try

Roger

10
SmoothStepper USB / Re: Smooth Stepper and MPG Pendant
« on: February 28, 2012, 11:22:55 AM »
My Fault yes i am using A and B my only excuse is i am working from memory in the office!!

Roger

Pages: 1 2 »