Hello Guest it is August 20, 2019, 05:34:27 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - asen59

Pages: 1 2 »
1
General Mach Discussion / Re: first run with mach3
« on: November 02, 2011, 11:25:55 PM »
dear tweakie


is it right ?,to change the step to get the corect pitch ,we just set the motor tunning # stepp per # only or we need adjust at another place at mach3?

pls advise.

thank you.

2
General Mach Discussion / Re: ref all home not working
« on: November 01, 2011, 10:05:06 PM »
@ Norm

do you already solve that aboveproblem

3
General Mach Discussion / Re: first run with mach3
« on: November 01, 2011, 09:50:03 PM »
dear tweakie

my stepp motor is 1.8 - step = 200 /rev .lead screw 5mm /rev . that mean stepper motor run 1 turn ,the axis move 5mm . .but where I must set this step  at mach3?.I set at motor tunning , step per set at 200 .but now ,the motor turn 2,5 turn for 5 mm .

yesterday when I start the pc, when I push the ALL REF HOME, all axis become 0 and the axis 's LED become green ,but to day can't move , but the z axis move to + .not going to 0 .

pls advise

thank you

4
General Mach Discussion / Re: first run with mach3
« on: October 31, 2011, 05:23:16 AM »
dear Tweakie.
thank for yr advise,
I re install my pc ,and scan with anti virus ,dellete all un neseccery program ,re install mach 3, the motor run smoothly now,

in motor tunning , I set 200 , but unly 1/3 turn for 10 mm ,should I set this stepp per  to calibrate with the 3mm pitch ballscrew become higher ?
but yesterday ,4 turn in 10 mm .
pls advise
 

5
General Mach Discussion / Re: HELP!! Motor will not move.
« on: October 28, 2011, 06:13:29 AM »
@ hood

I 'm also new to mach 3, different case, I hope andy doesn't mine I joint this forum.

when I jog the axis, the DRO run smoothly, (0-1-2-3-4-5------)
when I run with G0 X10  the DRO jump (0-1,1-2,7-4,3-5,9-7,5-9,1---)

what is the cause is this?

pls advise.

thank you

asen
 

6
General Mach Discussion / Re: first run with mach3
« on: October 28, 2011, 05:55:19 AM »
I try to exit the program ,then run use mach3 loader .then the DRO can run fluenly ,(0-1-2-3-4-5----)

but ,to day I run the program ,the DRO not stepp againt.

pls advise.

7
General Mach Discussion / Re: first run with mach3
« on: October 28, 2011, 05:53:33 AM »
I also inform u ,

on the screen ,the DRO not runing fluently .(0-1,2-3-4-5 ) but this is jump ,( 0-1,1-2,7-4,3-5,9-7,5-9,1-----)
 

8
General Mach Discussion / Re: first run with mach3
« on: October 28, 2011, 05:50:53 AM »
dear Tweakie

I just try another smaller nema 11 ,yesterday the motor can run by jog with keyboard or DMG on srenn , but when I run use G0 command ,the motor run about 3/4 turn ,stop for a while ,then run again 3/4 turn ,stop ,then run again .

what is this cause from ?.

pls advise.

thank you

9
General Mach Discussion / Re: first run with mach3
« on: September 23, 2011, 08:50:35 AM »
dera tweakie

i already read the mach 3 mill install config before.I also instal and config follow them,but still can't get the right seting .

if you  don't run the mach .can u get 5 V at pin 3 and 25? if yes that mean my pc error .
or do you only have 5 V if just you run mach3 .if yes ,mean my seting mach error.

pls advise.

thank you.

10
General Mach Discussion / Re: first run with mach3
« on: September 23, 2011, 04:03:39 AM »
dear tweakie

thank you for yr kind explanation ,

what 'll I do ,if no 5 V on the pc parallel port pin pin no 3,5,7 when I move the Axis ?

Pages: 1 2 »