Hello Guest it is May 10, 2021, 12:14:32 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - rbarr110

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Re: Add-on card I/O resource issue
« on: February 14, 2014, 01:46:35 AM »
I reinstalled mach, but couldn't get Drivertest to run.  I finally figured out that I had to run it as an "Administrator" and it ran.  It ran and at first it said it was ok, but then it said it was pulsing too fast.  After messing around with it for an hour.  I said the hell with it, bought a new computer with a parrellel port and was up and running in about 30 minutes back to where I was before the last PC died.

Even though I couldn't get it to work with the add-on card, I really appreciate the help.

2
General Mach Discussion / Re: Add-on card I/O resource issue
« on: February 13, 2014, 01:59:52 PM »

Are you 100% sure it is 32bit W7?
Hood

I am 100% positive, I installed it myself on a new hard drive, using the disc labeled 32 bit.

When I transferred my old mach files over, I just did a complete folder copy and placed onto the new hard drive.  Should I re-download mach and run the setup again?  I am trying to avoid re-configuring all the mach settings I have been using for the last 2 years.

Also, I did double click the driver test multiple times and it never ran.

3
General Mach Discussion / Re: Add-on card I/O resource issue
« on: February 13, 2014, 12:47:03 PM »
. Also try to run the DriverTest.EXE file which is located in your Mach3 installation directory. This file will tell you if Mach3 is under control of your system or not

The file does not run at all, I click it, and nothing happens.

4
General Mach Discussion / Re: Add-on card I/O resource issue
« on: February 13, 2014, 10:54:12 AM »
Try to select a EPP or ECP port on your windows config.

Is this setting within device manager or BIOS?  Because in the BIOS there are absolutely no com or printer ports listed, just USB as far as peripheral ports on this Dell pc.

Quote
Mach works with a printer port address 0x378.
Mach3 works with any address, as long as it's the correct one.

Have you tried entering 9C00 and 9400?

I have tried that as well as adding the 0x as well, but no luck.

This has been very frustrating since the machine completely worked prior to the old PC dieing.  I am glad I had prepared for the old PC's death by having my mach files and settings backed up, but pulled a completely bonehead move by not checking to see if this PC had a printer port.  I found the post on here where people suggested the addon card I purchased, but I don't know why the resource numbers I enter in are not working.

5
General Mach Discussion / Re: Add-on card I/O resource issue
« on: February 13, 2014, 04:14:58 AM »
Sorry attached wrong XML file.  This is the correct one.

6
General Mach Discussion / Re: Add-on card I/O resource issue
« on: February 13, 2014, 03:48:13 AM »
I have attached my XML file

7
General Mach Discussion / Add-on card I/O resource issue
« on: February 13, 2014, 03:32:10 AM »
I had to get a new PC for my CNC (Mach 3 w/G540).  The PC does not have a parrellel port so I purchased an addon card (Rosewill  Rc-304).  I have it installed on the new PC (Win 7 32 bit) and drivers installed and device manager has everything noted as working fine.
I tried to update the ports in Mach to what device manager shows but I get nothing when I try to jog the machine.

Here is what device manager has on the add-on card:
LPT1
I/O 9C00 - 9c07
I/O 9800 - 9807

LPT2
I/O 9400 - 9407
I/O 9000 - 9007

I have tried all those number in Mach using the 0x9C00 etc with no results.

Any suggustions?

8
General Mach Discussion / Transferring Mach setup to a different PC
« on: August 08, 2011, 03:01:27 PM »
So I have mach setup the way I want it, but need to change computers it is set up on.

What files do I need to transfer over to keep all my settings and my screen setup?

Thanks

Pages: 1