Hello Guest it is September 20, 2019, 04:24:42 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - bassdude

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Re: Mach 3 Not Cutting The Size I Specifie
« on: June 22, 2011, 06:14:08 AM »
Quote
i use adobe illustrator and i export all my products to WMF files is that ok/Normal?
Lazycam is dxf file inporter so you will need to convert the dwf to a dxf.  The dxf file contains all the vector info of the entities which  LC uses on inport to define the profile.
Yes there is a image module but there is no support on it's use and the LC manual only covers the mill module with some guidence on the lathe module ( which is replaced by LazyTurn). The magic wands , as i call them, which do raster to vector conversion, rarely provide satisfactory results.

RICH

its just that the dxf files never come out looking the way i designd them and the WMF files in lazy cam are bang on for me

2
General Mach Discussion / Re: Mach 3 Not Cutting The Size I Specifie
« on: June 22, 2011, 06:11:25 AM »
Quote
i use adobe illustrator and i export all my products to WMF files is that ok/Normal?

  ??? Sorry buddy but you have lost me here, I am not certain what you are referring to.  ???

Tweakie.

oh sorry this is a new qeustion. everyone seem to talk about dxf files when they export to lazycam i was just wondering if the file type im using WMF is ok or is it putting me rong somehow.

3
General Mach Discussion / Re: Mach 3 Not Cutting The Size I Specifie
« on: June 22, 2011, 05:45:41 AM »
i use adobe illustrator and i export all my products to WMF files is that ok/Normal?

4
General Mach Discussion / Re: Mach 3 Not Cutting The Size I Specifie
« on: June 22, 2011, 02:34:17 AM »
1/8 micro-step would be best.

Tweakie.

and what box in motor tuning doese that number go? step pulse or dir pulse and what would go in the other box?

5
General Mach Discussion / Re: Mach 3 Not Cutting The Size I Specifie
« on: June 22, 2011, 01:56:04 AM »
ok here is some details from the manufacturer

screw pitch is 5mm, the micro step is 1/2 and 1/8


so what should i set my motors to?

all my work i do i use metric if that is needed to know

6
General Mach Discussion / Mach 3 Not Cutting The Size I Specifie
« on: June 21, 2011, 07:50:39 AM »
hi all. im almost ready to start cutting my first real project but my first tests have failed me the size that the machine mills is not the size ive input ito the lazycam software everything is a little bigger than what it should be so i figure this comes down to calibration of the stepper motors. heres the question what info do i need to know about the machine to calibrate it to cut everything to the right size?

thanks in advance

7
General Mach Discussion / Re: X Axis Moves When Spindle Is Turned On
« on: June 19, 2011, 08:17:55 AM »
this is the picture of a machine the same. the spindle is 0.8kw water cooled and it operates from the motor control box witch is seprate from the main control box.

8
General Mach Discussion / X Axis Moves When Spindle Is Turned On
« on: June 19, 2011, 07:52:03 AM »
Hi all im new to cnc and mach3 i have got a problem with my machine


when i turn the spindle on the x axis wants to start moving all on its own what could make this happen?

my machine also uses a usb connection to my computer as well as the standard port connection. its a chines machine

9
LazyCam (Beta) / Re: LazyCam Depth (Very Confused) Im New
« on: June 19, 2011, 07:25:23 AM »
Your setup is not normal. Negative Z value of the quill movement should be into the material. Change by checking in the reverse column for the axis in Config>Homing&Limits.

RICH

cool thanks mate. now shes all go.

i also have just found another problem

when i turn the spindle on the x axis wants to start moving all on its own what could make this happen?

10
LazyCam (Beta) / LazyCam Depth (Very Confused) Im New
« on: June 19, 2011, 04:09:21 AM »
Hi all im a newb just brought my first cnc router and am very keen to get started im learning fast and have made a few single cut engravings now im trying to more depth with cut per pass. here is my confusion

i have set up a tool with cut per pass 0.5mm

i have set my layers
rapid height 1.0000mm units
cut start at 1.5000mm units
and cut depth -10.0000mm units i have seen on the forums that you must use the - sign this is confusing me cause the - sign makes the tool go back up instead of going down into the actual work i would have thought if anything it should be +10.0000mm to make the tool come down into the work and start cutting at 1.5mm with a cut per pass of 0.5mm all the way till i have 10mm deep. what am i getting rong here? i am so confused please help.

Pages: 1