Hello Guest it is May 07, 2021, 06:03:34 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mishawaka

Pages: 1 2 3 »
1
General Mach Discussion / Stepper Motor sync
« on: May 19, 2013, 05:09:55 PM »
I'm thinking of putting together a cnc plasma table. I'm on the fence about using one per side of x axis with rack and pinion or tie both side together with chains and sprockets using one motor. I prefer the two motor method because I think it's cheaper but not sure how to sync the motors together. Does Mach3 software automatically do that or is there any special configuration?

2
General Mach Discussion / Re: tool offsets when writing your own gcode
« on: April 27, 2011, 05:06:36 PM »
Sorry, your right about that G49. I thought G40 canceled all tool comp. as they never had us use a G49 in class. Next time I will check the cheat sheet.

3
General Mach Discussion / Re: tool offsets when writing your own gcode
« on: April 27, 2011, 11:59:04 AM »
G40 cancels all tool compensation. You will have to put the G41 and G43 for the next tool.

4
General Mach Discussion / Re: tool offsets when writing your own gcode
« on: April 26, 2011, 02:33:27 PM »
I don't have a multiple tool setup but you should be able to save offsets in the "Offset" tab in Mach. Then just call up the tool you need in the program code as usual.

5
General Mach Discussion / Re: Driver chip burnout!
« on: April 15, 2011, 07:25:21 PM »
What the number on the driver chips? You might be able to cross them over to a better chip. Not sure that would be wise but may be worth a shot.

6
General Mach Discussion / Re: Gecko 540
« on: April 15, 2011, 05:19:51 PM »
I don't understand but for some reason it doesn't like the G90. I removed and all is working. Thanks to everyone that helped!

7
General Mach Discussion / Re: Gecko 540
« on: April 15, 2011, 03:55:33 PM »
OK, decided to set my laptop up the same way I have my garage computer setup and the same thing happens. I am convinced I have some commands in the code I am running that are messing up Mach3. In the offset tab I set the the tool dia. as .125" in the save tool offsets window and save it, it then shows .005 when apply and close that window where it says diameter. I noticed if I change that to .125" it changes the to 3.1750" in the tool table. Now if I don't change that, tool1 on the program page shows as .0049". Anyone else run across this problem?

8
General Mach Discussion / Re: Gecko 540
« on: April 15, 2011, 03:18:04 PM »
Completely started from scratch again and still has the problem. I noticed at the Gecko website the XML file I downloaded today saved as 540BVFD instead of 540B even though it says 540B at the download link. The XML I have in Mach2 and 3 is the 540B that I downloaded originally. Should I replace the 540B with the 540BVFD? I checked Windows permissions and it looks right so I think that end of it should be OK.

9
General Mach Discussion / Re: Gecko 540
« on: April 15, 2011, 02:33:59 PM »
Bump

10
General Mach Discussion / Re: motors not turning
« on: April 14, 2011, 04:38:37 PM »
Does your controller need a specific XML file? My Gecko requires one for it to work.

Pages: 1 2 3 »