Hello Guest it is April 21, 2021, 02:44:17 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Shaped

Pages: 1 2 3 »
1
General Mach Discussion / Re: Missing steps maybe?
« on: August 26, 2012, 07:51:36 AM »
Hi Hood
I increased acceleration and it seems to be cutting fine now at 100%. Thanks.

2
General Mach Discussion / Re: Missing steps maybe?
« on: August 19, 2012, 09:22:41 AM »
Thanks, ill give it a try will update through next weekend, just waiting on some new engraving bits.

3
General Mach Discussion / Missing steps maybe?
« on: August 19, 2012, 03:25:25 AM »

I have been trying to mill out a printed circuit board, when i run it at 100% i get very bad results, the tracks dont look good and the pads are not circular.

If i reduce the speed down to around 10% - 20% i get perfect results.

I have only noticed this on PCB's when i done carving and profiles it seems ok.


Pulse frequency is 25k and is stable.

Using Aspire software.

4
General Mach Discussion / Re: Parallel Card
« on: November 06, 2011, 10:47:48 AM »
Hi Dave

I will as soon as i know its working 100%, all i did was click the spindle button (Relay clicks over) to see if Mach was talking to the card and it was, i have yet to try this card with the motors.

5
General Mach Discussion / Re: Parallel Card
« on: November 06, 2011, 06:32:03 AM »
Thanks Hood

Well what can i say, it worked. Only been trying to get it going for a fortnight.

Im so happy this card works now, i can now use a decent PC to run the CNC.

Anthony.

6
General Mach Discussion / Parallel Card
« on: November 06, 2011, 04:56:11 AM »
Does anyone know where to buy a PCI Parallel Card that is going to work with mach 3.

I puchased one from Pcworld, but im having no luck with it unless im doing something wrong.

I have mach 3 looking on LPT1 ( 0x378 ) but in device manager the parallel port settings are:

PCI ECP Parallel Port (LPT1)
I/o Range BF00-BF07
I/o Range BE00-BE07
Memory Range FDBFF000-FDBFFFFF
Memory Range FDBFE000-FDBFEFFF

The change settings option is disabled for some reason.

When i purchased this card i think the manual said it shoud automacticlly change from ECP to EPP as it needs to. There is no option for changing it manually.

Thanks.

7
General Mach Discussion / Re: Not moving correct distance and speed.
« on: September 30, 2011, 05:57:47 PM »
Sorted this now.

I had native units set to Inch and then was entering the movement values in the screw setup in mm.

Thread closed.

8
General Mach Discussion / Not moving correct distance and speed.
« on: September 30, 2011, 05:22:24 PM »
Hello
I have just finished my new milling machine and im having a small problem.

I have drawn a box in vectric Cut2D 50mm x 50mm for testing purposes and generated the toolpath and saved as Mach2/3 Arcs(mm)(*.txt). Loaded this file into Mach and im not getting the results i should be. It is cutting a box but only around 3mm x 3mm and running the path very slowly, so slow you can just about see each step of the motor.

When i jog the xy and z about via mach 3, the axis;'s move around quite fast but once i tell it to run program it is going slow and not the correct size.

I have used the "Steps Per Second" config button on all 3 axis and its not making any diffrence.

Any ideas?
Thanks.

9
General Mach Discussion / Re: New Leadscrew, need settings
« on: January 02, 2011, 03:56:51 PM »
Sorted this now thankyou.
I used to Set steps util, sorry for wasting your time, i did not know Mach had that.
Thanks.

10
General Mach Discussion / Re: New Leadscrew, need settings
« on: December 22, 2010, 10:49:08 AM »
Currently mach is set up to work with the chinese CNC,
Settings for the motors are as follows

Steps Per: 800
Velcocity: 1500
Acceleration:200
Step Pulse:5
Dir Pulse:3

Not sure if that info would help or not.

Pages: 1 2 3 »