Hello Guest it is December 01, 2021, 08:43:19 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - peter81

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
2
Mach4 General Discussion / Re: ESS and Encoder to read angle
« on: March 30, 2020, 06:22:30 AM »
ok I found the error in the mov statement. It needs to be Araw.

Regards,
Peter

3
Mach4 General Discussion / Re: ESS and Encoder to read angle
« on: March 30, 2020, 05:25:54 AM »
Hello,

i've tried simulation with pmc and when I try to simulate it gives me this error. Anyone knows what's wrong?

Regards,
Peter

4
Mach4 General Discussion / ESS and Encoder to read angle
« on: March 29, 2020, 01:15:06 PM »
Hello everyone,

i've connected encoder to ESS and I can read encoder counts on my dro. Encoder is 5000ppr. Now I want to convert those counts into degrees so I can read the angle from a dro. What would be the best way of doing this? I've tried to achive this through the PMC but I don't have enough knowlede so any help would be appreciated. Thanks.

Regards,
Peter

5
Mach4 General Discussion / Re: Dust hood
« on: June 03, 2019, 01:34:38 AM »
when I've buld my cnc 9 years ago there was no pokeys cnc board available. So I've decided to use ESS and for external panel pokeys56u.

Peter

6
Mach4 General Discussion / Re: Dust hood
« on: June 03, 2019, 01:15:27 AM »
Hi,

I'm using ESS board. Pokeys56u is just for external panel buttons input.

Peter

7
Mach4 General Discussion / Re: Dust hood
« on: May 31, 2019, 06:01:18 AM »
Hi all,

yesterday I finally menaged to run log file and I found out what the problem was. On my external control panel I have a push button to release tool from spindle. This input goes to pokeys and in PMC I have a ladder code to control the valve output (ESS port3pin3 ). When the button input was not active, the PMC code was deactivating port3pin3 many times per second.
 In log file the output for dust hood was activated correctly (port3pin2), but when the output was deactivated there was no event in log file for deactivating output port3pin2.
So my guess is that when the output 3 was deactivated so many times it also at one point deactivated output 2.
I've corrected the code and for now everything works as it should. Attached is the picture of PMC code that didn' worked in my case.
Thanks everyone for helping me specialy Andy to remind me to run log file  ;D

Regards,
Peter

8
Mach4 General Discussion / Re: Dust hood
« on: May 28, 2019, 07:33:09 AM »
Hi,

sorry for late reply. I've been very bussy so I didn't have time to try to do some more tests. Maybe tonight I'll have some time to run log file. I'll get back as soon as possible. Thanks.

Peter

9
Mach4 General Discussion / Re: Dust hood
« on: May 14, 2019, 01:42:28 PM »
Thanks Andy. I will try this next time I'll be in my workshop. I will also upload files.

Regards,
Peter

10
Mach4 General Discussion / Re: Dust hood
« on: May 11, 2019, 04:38:17 AM »
Hi Tweakie,

this problem is there from beginning but I didn't realy have time to solve it till now  ::). Yesterday I've updated mach4 to build 4.2.0.4162 and ESS to 234 build. I will post in warp9 forum, but before I will do another test in friday when I'll be back in my workshop. Also I will do complete uninstall of mach4 and fresh install. Thanks.

Peter

Just note that MACH4 ALSO disables the "CHARGE PUMP" output of the Darwin Parallel port plug-in, exactly the same way as it disables your Custom MACRO output.

That's why I had earlier suggested that you try using m7 and m9 to test.

Ok will try that too. Thanks.

Peter

Hi,

yesterday I've tried the m7 and m9 macros and the problem was the same.

Peter

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »