Hello Guest it is May 28, 2020, 02:11:02 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - glstexas

Pages: 1
1
I'm new at this game, but I feel I've come a long way in a short time.  I got BobCad originally V23 and find the same issues with moving objects.  I have read the other posts on crop circles (G0/G3).  I've just never had it happen to me (yet).  Of course I only use bobcad for "technical" drawings - lots of straight lines and an arc or two.  For complex work I'm using vcarve pro 5, cut 3d and aspire.

I really appreciate you taking the time to write such a lengthy explanaton.  It helps me (us) understand the code better.  Thanks again!

2
One other question.  What post processor do you use in BoobCad?  Forgive me - but I've had some bad experiences using the applicaton too.  I'd tell you about them, but dragging up the old memories is just to brutal!

3
Thanks for the further explantion.  I agree that the learning curve on BobCad is steep - very steep.  Has BoobCad every addressed the issue?  Or did they try to upgrade you?  LOL.  

4
KT,

I'm wondering what you set your approach to in BobCad?  Did you use circular entry?  Thanks

I agree, for general sign making V-Carve is the absolute best, but there are some things I do that BobCad excels at.

I'm just guessing, but if the lines you are cutting are made of individual line segments, then the cleanup and optimize in BC will help that.  If you are set up in a profile feature and you select a circular entry - then (a question) would BC circle entry on every entity in the line?  I don't know.  Seem to me that the approach would have to be parallel.

Thanks

Gary

5
General Mach Discussion / Re: M03 Won't turn my spinle on MO5 works fine
« on: October 19, 2009, 12:44:45 AM »
Thanks Jeff!  I'll giver 'er a shot in the morning!

6
General Mach Discussion / M03 Won't turn my spinle on MO5 works fine
« on: October 18, 2009, 03:02:27 PM »
I'm a newbie, so take it easy on me!  My geode contains the code to turn the spindle on (M03-Colombo 5hp), but when I hit cycle start, it doesn't start the spindle.  I've been stating the spindle manually.  At the end  of the program, my spindle will shut off on the M05 code.  Anybody have any idea's what the issue is and how I can resolve it?  BTW, the S word appears before the M03 command as well. 

All other spindle operations seem to work fine.  The spindle button on the screen works fine.

Thanks!

Gary

7
BobCad can help you reduce the number of entities using the Cleanup/Optimize feature.  I've copied the help menu for you here.  This should reduce the number of entities in the file, thus providing a smoother toolpath.  Hope this helps you:

Cleanup / Optimize
Purpose: to reduce the number of entities within a drawing by joining contiguous selected segments that have the same X/Y/Z angle or share a common center point and radius into a single entity.

Use: The selectable entity types for this function are lines, arcs, and splines. The user is permitted to use the single selection, window selection, and chain selection methods with this function.

Gary



Pages: 1