Hello Guest it is June 20, 2021, 09:11:23 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - bullitt440

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Re: Motor Tuning Issue
« on: March 17, 2009, 04:46:27 PM »
I appreciate the replies. I am saving the changes that I make and constant velocity is checked. It seems that the best thing to do is what jimpinder hinted at, and that is to disregard the performance that I get in the motor tuning menu. I have found a steps/velocity/acceleration combo that seems to work well outside the motor tuning menu, so I'll stick with that.

2
General Mach Discussion / Motor Tuning Issue
« on: March 16, 2009, 07:23:04 PM »
I am new to CNC milling. I haven't even cut anything with my machine yet. So far, I have just done simulated cuts. By "simulated" I mean that I load simple G-code and run the program without the router attached to the machine. The machine seems to go through all the right motions. The problem is, the X-axis and the Y-axis are extremely jerky while jogging or while running a program. However, and this is the strange part, both axis move fine while in the motor tuning menu (when I press the up/down arrows on the keyboard to preview the settings). The stepper motors sound good and their movement is smooth. When I exit the motor tuning menu and jog the X/Y or run a program, the movement is back to being jerky. I don't have any trouble with the Z-axis though. What could the problem be?

I'm not sure what information would be relevant here. I am using Mach 3 version R 3.042.020. My machine is a 3-axis, stepper motor with rack and pinion setup.

Pages: 1