Hello Guest it is November 27, 2022, 07:18:05 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mannby

Pages: 1 2 3 4 »
1
Very good, thanks again Hood and Brian.

Roger

2
OK, thanks for the help. I'll wait and see what happens.

Roger

3
Thanks Hood,

The mill is running for the moment with an older version, I will attache the xml as soon it's
ready with the job.

Roger

4
Hi Hood, after I typing something in the mdi input, moving some axis then I hit ESC to disable
mdi input and to be able to jog normally. After that the FRO led stop to flash and the over ride
doesn't work.

Roger

5
Hello everybody!

I was just about to mill a couple of pcb's when I discover that in the latetest version of Mach, somewhere between 042.20 - 042.26,
the feed rate over ride stop to work after typing something in the MDI input. The red led that normally flash beside the FDO DRO stop to
flash as well and I have to restart Mach to get it work again.
But after downgrading to 042.20 it worked as it should again. Have anybody else got the same problem?
Is there any command to enable or disable the feed rate over ride?

Best regards
Roger

6
Brains Development / Re: Available hardware for TCP Modbus?
« on: January 11, 2008, 11:44:16 AM »
Thanks Peter,

I have bought a couple of ModIO from Homann but haven't come around to try them yet.
It's never enought time.  :)

Regards
Roger

7
General Mach Discussion / Re: Tool change M-code in V2.60?
« on: December 01, 2007, 06:58:06 AM »
Hello again,

I think I find the problem, in my VB-macro for M6Start I used 'Tool = GetDRO(24)'
to get the new tool number and that worked before I upgraded to 2.60. But if
I change to 'Tool = GetSelectedTool()' it works as it should again.

//Roger

8
General Mach Discussion / Re: Tool change M-code in V2.60?
« on: November 24, 2007, 08:19:32 AM »
Hello Brett,
I'll post my xml file and my VB code for my m6 start.
I got a tool change with height probing.
It could be something in that VB code that the new version don't like
but I'm not sure what.

Thanks
Roger

9
General Mach Discussion / Tool change M-code in V2.60?
« on: November 23, 2007, 03:16:26 AM »
Hello all,

I upgraded from version 2.41 to 2.60, after that when I call a tool change M-code
M06 T1 for example then Mach keeps the old tool anyway ex. T0.
I downgraded back to 2.41 and it all works again.
Has something change in how to call a tool change?

Regards
Roger

10
Brains Development / Re: Available hardware for TCP Modbus?
« on: October 09, 2007, 02:51:16 PM »
Thanks Brett,
So it should be possible to use Homann MC-01 Mod I/O with the Brain instead of writing
macro pumps and if I don't need the plc functions in for example DL06?

Roger

Pages: 1 2 3 4 »