Hello Guest it is October 16, 2021, 03:08:36 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - dougputt

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Re: program pause until spindle starts
« on: February 27, 2012, 02:36:08 PM »
I have the relays working for the spindle yes, under the config.  I have a signal coming back to mach 3 via Hillbilly BOB, If I go into the diagnostics screen when spindle is running I get a indicator in mach 3 both on input and output.

I'm not quite sure I follow you on the M100, or where to put it, or even what the code would look like.

This is second Hillbilly BOB conversion I've done for Boss 5 machine, but I'm not sure if code has changed or what.  More than likely i've overlooked some simple setting but, not sure.

2
General Mach Discussion / Re: program pause until spindle starts
« on: February 27, 2012, 07:18:22 AM »
Spindle is running yes

3
General Mach Discussion / Re: program pause until spindle starts
« on: February 26, 2012, 11:19:21 AM »
No mach 3 does not control spindle, but it is supposed to wait for input from spindle relay (i think it is) to be activated, then the time delay before axis start moving.  I can't get it to do that for some reason.

4
General Mach Discussion / program pause until spindle starts
« on: February 23, 2012, 09:20:22 PM »
How do I get Mach 3 to not proceed with running gcode until spindle is running?  I have input 2 setup and it works when I turn spindle on it lights up, spindle off it goes out.

Tried M3 macro, can't get that to do it.  Tried creating a file M3userpostscript.m1s with the following and that doesn't work either....

Message “Spindle Start Requested”
SystemWaitFor(Input2)
While IsMoving ()
sleep (10)
Wend
Message “Spindle Start Delay”
Code "G4 P2"
While IsMoving
sleep (10)
Wend
Message “”
Call SetUserLED(1010,1) ???

5
Third party software and hardware support forums. / R2E3
« on: January 17, 2012, 03:07:50 PM »
Hi

I have had a R2E3 machine for awhile now, but have not yet converted to Mach 3.  I'm wondering if anyone would have a old EAF board from a Boss8 or 9 around?

Doug

6
Newfangled Solutions Mach3 Wizards / NFS circle wizard goes crazy
« on: February 23, 2008, 11:19:36 AM »
Hi
Having problem with circle wizard, created several cuts most recent a 1.5" inside circle with a .37 bit.  started to cut and bit took off in a huge arc at warp 9.
tried cutting another circle today and did the same thing.  shutdown and restarted Mach and tried again it cut the first circle on the inside which it did (watching the toolpath display it followed the white line then proceeded to cut on the purple line)

Pages: 1