Machsupport Forum

G-Code, CAD, and CAM => G-Code, CAD, and CAM discussions => Topic started by: speedracer1190 on January 23, 2019, 10:30:08 PM

Title: g-code post processor error
Post by: speedracer1190 on January 23, 2019, 10:30:08 PM
Hi Guys,
Whenever I post process,  the processor is trying to move the XY before lifting the Z axis,  same as return.  EG Below:

Start
"(T1  D=6. CR=0. - ZMIN=-27. - FLAT END MILL)
G90 G94 G91.1 G40 G49 G17
G21
G28 G91 Z0.
G90

(2D POCKET1 3)
M5
M9
T1 M6
S17585 M3
G54
G0 X-39.903 Y41.183
G43 Z5. H1
G1 Z-1.4 F557. "


Obviously,  this crashes into the part and stuff a few good cuts,  I was wondering if there is a way to fix this without editing every bit of g code i create in the editor ?

Thanks
Title: Re: g-code post processor error
Post by: Tweakie.CNC on January 24, 2019, 01:44:09 AM
Which CAD/CAM and which Post Processor?

Are you using Mach3 or Mach4 ?
Title: Re: g-code post processor error
Post by: speedracer1190 on January 24, 2019, 05:35:13 PM
I'm using fusion 360 with Mach3 and inbuilt Mach3 processors. 
Title: Re: g-code post processor error
Post by: Tweakie.CNC on January 25, 2019, 02:45:37 AM
You could use the Mach3 Safe_Z Setup (Config. menu) or modify your Post Processor.
Safe_Z is probably the easiest solution.