Machsupport Forum

General CNC Chat => Share Your GCode => Topic started by: Georgiedog on November 10, 2018, 05:54:26 AM

Title: Problem generating 3+2 G code
Post by: Georgiedog on November 10, 2018, 05:54:26 AM
Hi,
     I am experiencing problems generating 3+2 axis (5 axis positional ) G code to run on Mach3,
     Any ideas would be most hepfull
Title: Re: Problem generating 3+2 G code
Post by: Tweakie.CNC on November 10, 2018, 06:11:52 AM
If you Google 5 Axis CAD/CAM software you should find a choice of suitable programs.

Not one of my favourites but there are many here who like BobCAD-CAM and that will generate 5 axis toolpaths suitable for use with Mach3.

Tweakie.
Title: Re: Problem generating 3+2 G code
Post by: Georgiedog on November 10, 2018, 06:27:43 AM
Currently using Fusion 360 for modelling,
And posting out G code,
Thanks for quick response
Title: Re: Problem generating 3+2 G code
Post by: ger21 on November 10, 2018, 06:51:12 AM
It's helpful if you describe what the problems are that you are having.
Title: Re: Problem generating 3+2 G code
Post by: Georgiedog on November 10, 2018, 07:18:57 AM
On posting code Mach 3 states that its unrecognizable and does not run
Title: Re: Problem generating 3+2 G code
Post by: ger21 on November 10, 2018, 07:43:59 AM
Are you using a Mach3 post processor in Fusion360?
Title: Re: Problem generating 3+2 G code
Post by: Georgiedog on November 10, 2018, 08:16:47 AM
No, I am trying to use Fusion 360 listed post processor,
When I tried Mach 3 post processor it flagged up "tool path orientation not supported",

   
Title: Re: Problem generating 3+2 G code
Post by: ger21 on November 10, 2018, 08:33:57 AM
Then it sounds like you need a new post processor.
Title: Re: Problem generating 3+2 G code
Post by: Graham Waterworth on January 24, 2019, 07:38:25 PM
Are you using the free version of Fusion, from memory its not 5 axis only the Pro version is.

Title: Re: Problem generating 3+2 G code
Post by: Stuart on March 26, 2019, 10:19:08 AM
There is only one version now

The dif between free and pay is you only get generative design if you stump up else it’s the same