Machsupport Forum

Mach Discussion => General Mach Discussion => Topic started by: Fred_evans on January 14, 2015, 12:26:23 PM

Title: Mach3 reads dro as inches - displays mm
Post by: Fred_evans on January 14, 2015, 12:26:23 PM

I wrote a short program about a year ago and as i rerun it now there is a strange occurrence

i use the buttons to "set home x"  and "set home Z "
the machine is set for mm in the general config
the machine homes correctly just touching off on the home switches.
 Now i want to set thwe axis position of the z axix to be z+8. ( this means that 0 (zero)
will be 8 mm to the left of the home position.
when i enter "8" into the dro the dro converts this to "203.4" which means that it has
read the input as 8 inches instead of 8mm and then converted the input to "203.4"
which is the length of 8 inches expressed in mm.
Why is it doing this?
best regards
fred
Title: Re: Mach3 reads dro as inches - displays mm
Post by: Hood on January 14, 2015, 04:36:58 PM
Does your code have G20 in it or does the Init string at the top show a G20?
Hood
Title: Re: Mach3 reads dro as inches - displays mm
Post by: Fred_evans on January 16, 2015, 12:44:25 PM
Thanks Hood--
there was a g20 in the code - i changed it to g21 and looks like problem solved
fred