Machsupport Forum

Mach Discussion => Mach SDK plugin questions and answers. => Topic started by: ipr on November 13, 2012, 08:52:56 AM

Title: Movement plugin - velocity is not sets
Post by: ipr on November 13, 2012, 08:52:56 AM
Hello, sorry for the bad english.
I'm trying to write a plugin for a homemade motion controller. The function myInitControl I put the following code:

Code: [Select]
MachView->m_PrinterOn = false;
MainPlanner->ExternalType = EX_VMS;
MainPlanner->ExBufferHi = 250;
MainPlanner->ExTime = 0.004;
for(int i = 0; i < 7; i++)
{
MainPlanner->ExternalPulseRates[i] = 7200.0;
}

The plugin is compiled, Mach3 runs, but in the settings window motor speed is always set to zero. Accordingly, and in an array MainPlanner->Movements contains nonsense (very large values). Apparently, Mach3, for some reason does not accept the given plugin device settings, and believes that the speed can not be greater than zero... Could this be for the reason that I am use the demo version?

Please help me with this problem  :'(
Title: Re: Movement plugin - velocity is not sets
Post by: ipr on November 14, 2012, 10:53:02 AM
Asked the itself - self answered  ;D
The problem was probably that I was using Visual Studio 2008. After installing the plug-in wizard (http://www.machsupport.com/forum/index.php/topic,10733.0.html) and use the contents of a folder MachIncludes instead published online sdk, it worked.

I thank IgorL for their help, and j1sys for the great plugins wizard.