Machsupport Forum

Mach Discussion => Mach SDK plugin questions and answers. => Finished Plugins for Download => Topic started by: poppabear on October 06, 2012, 01:11:35 AM

Title: Shuttle Pro Version 2.7 Beta test for Dave's Cycle Jog Button
Post by: poppabear on October 06, 2012, 01:11:35 AM
Shuttle Pro Version 2.7 Beta test plugin for Daves cycle jog axis button.

Per Dave's request, I have added to the Shuttle Pro an Option to pick "Cycle Jog Axis". This "In Theory"
would allow you to cycle through your Axis that your jogging with, i.e. A-C.

NOTE!!!!: Please take this seriously, I do NOT have a Shuttle Pro to test against!!!!!

Here is what I am worried MAY happen, Dave you will need to test this to see if it does this or not.

I am worried that when you PUSH, what ever button you assigned to be the "Cycle Jog Axis" button,
that it may cycle through several axis before you can push and release with your finger......
If button pushes are handled in the HID code, then we should be ok, if NOT..... I will have to do some other stupid
pet tricks....

But, in eigther case, I am hoping to see the axis cycle, if it does that is a good sign as to I poked code at the right place....

NOTE2!!!!: I REMOVED the "Reverse Axis" check boxes for the 6 axis, since it was in the past that it would work on some
computers but not others.......

Please DISABLE the old "ShuttlePro.dll" then install this one "ShuttleProV2.dll"

it is a .m3p type file, so drop it on your desk top and double click it, it will self install into the Plugins directory.
Make a "Copy of it" in some folder, since m3p's disappear after installing it........

Dave, Let me know IF it works, and to what degree, what bugs (the one I am worried about above).

Scott










Title: Re: Shuttle Pro Version 2.7 Beta test for Dave's Cycle Jog Button
Post by: budman68 on October 06, 2012, 06:29:14 AM
Good morning, Scott,

First, let me thank you very much for even taking the time to look at this for me  :)

I tried it as soon as I got out of bed but unfortunately the "Cycle Jog Axis" option did nothing at all. I set it for a specific button on the Shuttle and press it and no axis cycled at all.

You had asked for the code that Terry had made up for me to cycle through the axis messages in the status bar:

If GetUserDro(1999) < 5 Then
   SetUserDro(1999,GetUserDro(1999)+1)
   End If
If GetUserDro(1999) >= 5 Then
   SetUserDro(1999,1)
   End If
   
If GetUserDro(1999) = 1 Then
   Message("Selecting X axis for Jogging")
   '(add function code here)   
   End If
If GetUserDro(1999) = 2 Then
   Message("Selecting Y axis for Jogging")
   '(add function code here)
   End If
If GetUserDro(1999) = 3 Then
   Message("Selecting Z axis for Jogging")
   '(add function code here)
   End If
If GetUserDro(1999) = 4 Then
   Message("Selecting A axis for Jogging")
   '(add function code here)
   End If

End

This works nicely as far as cycling through the messages and you can test it by just making a button on a screen and setting it up for the VB script function.

Again, Thank you Scott, I truly appreciate this-
Dave
Title: Re: Shuttle Pro Version 2.7 Beta test for Dave's Cycle Jog Button
Post by: BR549 on October 06, 2012, 09:39:09 AM
Dave you may want to message Scott he is in the same boat I am with NO shuttle to test with he is guessing. I have a copy of the source code BUT have not found the solution either.

(;-) TP

Title: Re: Shuttle Pro Version 2.7 Beta test for Dave's Cycle Jog Button
Post by: budman68 on October 06, 2012, 11:13:22 AM
Not sure what you mean Terry? Your original code worked fine with a screen button so that's why I thought I'd mention that?

Thanks,
Dave
Title: Re: Shuttle Pro Version 2.7 Beta test for Dave's Cycle Jog Button
Post by: BR549 on October 06, 2012, 12:19:41 PM
I was talking with Scott and he asked that I ask you to contact him directly.  He is unsure of some things that the Shuttle does.

(;-) TP
Title: Re: Shuttle Pro Version 2.7 Beta test for Dave's Cycle Jog Button
Post by: budman68 on October 06, 2012, 12:41:18 PM
Oh, I see, but weird, he has my email, lol!

Ok, thanks!
Dave
Title: Re: Shuttle Pro Version 2.7 Beta test for Dave's Cycle Jog Button
Post by: budman68 on October 06, 2012, 04:37:29 PM
Just to update, Scott is done with this as he would need a Shuttle Pro 2 to work on it.

Thanks again for the effort all,
Dave
Title: Re: Shuttle Pro Version 2.7 Beta test for Dave's Cycle Jog Button
Post by: poppabear on October 07, 2012, 11:09:20 AM
Hey Dave,

    I did not say I was done, I am just unable to debug the code, since I don't have a SP2 to debug against....
If that button function is really that important to you, and IF your ok with sending me your unit, I will debug
against it to see where it is over-writing or what ever......

    Or.......  another option is IF you live within some kind of reasonable commute distance, perhaps you could drive down on a weekend or something.
I could put you up (and your wife if you got one), at my house, for the weekend. You and I could debug, and my Ol' Lady and yours could destroy our
bank accounts at the local Wally-World while you and I see if we can find the glitch....
I am about 45 minutes North of "Knoxville, TN" roughly along I-75.

   Even when I first started Modding the plugin, I never had a SP2 to work against, since I was just expanding the M-Code options.

Scott

Title: Re: Shuttle Pro Version 2.7 Beta test for Dave's Cycle Jog Button
Post by: budman68 on October 07, 2012, 11:56:46 AM
Oh, ok, that was the impression I got when you said in your email to me:

Quote
"Can’t help you with out a shuttle pro"

Sorry for the misunderstanding. I'm playing with the idea of buying a used one and sending it down to you. I'll be in touch.

Thanks,
Dave
Title: Re: Shuttle Pro Version 2.7 Beta test for Dave's Cycle Jog Button
Post by: jeffn on November 26, 2012, 07:19:07 PM
Hey folks - 
I was hoping to add the functionality of a  LED that would be set for the axis when it was selected. I could then add a LED on my screen at each DRO -   I tried to modify the code is Vs2010 but can't get it to compile -  Any hopes you guys could add it to the plug in while you work on it :)?

Thanks!

J
Title: Re: Shuttle Pro Version 2.7 Beta test for Dave's Cycle Jog Button
Post by: poppabear on November 27, 2012, 10:54:48 PM
Hey J,

Mach already has LEDs that light up for which Axis your MPG is jogging.......  see the VB LEDs list...
then drop the Jog axis LEDs next to your axis dros.......

scott
Title: Re: Shuttle Pro Version 2.7 Beta test for Dave's Cycle Jog Button
Post by: jeffn on November 29, 2012, 08:51:40 PM
Hey Scott-

None of my MPG axis leds light up when I jog with the shuttle pro.  Do you know what LED code it should be?  I just tried it again tonight.  I don't see anything on 59-61, 98-100, 131-133 when I try and jog the respective axis.

J