Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
September 20, 2018, 03:58:57 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
* Home Help Search Calendar Links Login Register
+  Machsupport Forum
|-+  Third party software and hardware support forums.
| |-+  Mach3 and G-Rex
| | |-+  mach 3 control app acting wierd on my s7
Pages: 1   Go Down
Print
Author Topic: mach 3 control app acting wierd on my s7  (Read 744 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
jeniferpandey
Holding

Offline Offline

Posts: 2


View Profile
« on: June 27, 2018, 02:23:16 AM »

hello, mach community
i have an s7 and  i have been using it for 1 year ,i got no issues
recently i upgraded my phone to 8.1 update and my mach3 control app is been crashing
again and again.please help!
NOTE- i have never rooted my phone
Logged

joeaverage
Active Member

Offline Offline

Posts: 3,946



View Profile
« Reply #1 on: June 27, 2018, 02:34:49 AM »

Hi,
you'll get more readers and response if you post in the main Mach3 Discussion board.

Having said that I think yours is a fairly common problem.

I assume you are using Windows7 32 bit and a parallel port?
If so then there are at least three recent updates to Windows7 from Microsoft that cause a reboot when used with a parallel port.
There are three things you can do:
1) Identify and wind back the three updates and keep your PC off the Net to avoid other updates.
2) Buy and use an external motion controller like a UC300 or a SmoothStepper, external controllers are unaffected.
3) Upgrade to Mach4, it is a much more recent program which is still in development and regularly updated whereas Mach3 development ceased five years ago.

Craig
Logged

My wife left with my best friend...
     and I miss him!
jeniferpandey
Holding

Offline Offline

Posts: 2


View Profile
« Reply #2 on: June 27, 2018, 02:54:06 AM »

thankyou craig
let me update it to mach4 ill get back to you!
if it does solve the issue!
by the way thats an bad ass signature
Logged

joeaverage
Active Member

Offline Offline

Posts: 3,946



View Profile
« Reply #3 on: June 27, 2018, 03:16:13 AM »

Hi,
yes I know, probably not very polite....it still makes me laugh though.

Be warned that Mach4 is a new program and many report a steep learning curve. There is a parallel port option for Mcah4, at a cost, $25 but it is not and will
not be fully featured. This means you will require an external motion controller to use Mach4 effectively.

Mach4 $200
ESS     $190
2 X C10 BoBs $46

Note the ESS is just my suggestion, there are others, some a little cheaper and others quite a bit dearer. Likewise the two C10 BoBs were my choice, there are others.
I mentioned them because they are about middle of the road price wise....if you want Mach4 you will have to part with some money. I did so about 18 months ago and
I think Mach4 is great.

Craig
Logged

My wife left with my best friend...
     and I miss him!
JohnHaine
Active Member

Offline Offline

Posts: 309


View Profile
« Reply #4 on: June 27, 2018, 11:26:28 AM »

Um, what does your phone have to with it?
Logged
Tweakie.CNC
CNC is only limited by our imagination.
Global Moderator
*
Offline Offline

Posts: 7,400


Super Kitty


View Profile WWW
« Reply #5 on: June 28, 2018, 01:33:43 AM »

Hi John,

I think the OP is referring to his phone.

It is really not to be recommended;  https://openbuilds.com/threads/control-mach3-with-your-phone.406/

Tweakie.



* unnamedone.png (80.16 KB, 409x486 - viewed 52 times.)
Logged

Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
JohnHaine
Active Member

Offline Offline

Posts: 309


View Profile
« Reply #6 on: June 28, 2018, 02:29:12 AM »

Hmmm.!
Logged
Pages: 1   Go Up
Print
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!