Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
August 16, 2018, 10:27:40 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
* Home Help Search Calendar Links Login Register
+  Machsupport Forum
|-+  Third party software and hardware support forums.
| |-+  HiCON Motion Controller (Moderator: Vital System Support)
| | |-+  Issues After Updating Mach4 & HiCON - Can't Move Motors?
Pages: 1   Go Down
Print
Author Topic: Issues After Updating Mach4 & HiCON - Can't Move Motors?  (Read 1347 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mrcole
Active Member

Offline Offline

Posts: 6


View Profile
« on: February 04, 2018, 05:15:32 PM »

I just recently updated Mach4 and the HiCON firmware/FPGA, all running the most current versions.  After updating, it looks like Mach4 connects to the controller okay, but I can't seem to move any motors now no matter what I do.  This machine worked previously so I'm not sure what may have changed.

I do get an error when trying to move things though: "ERROR: Following Error Limit Exceeded on Motor X. Servo Disarmed".  I've attached a screen shot of the debug window when this happens.

Any ideas on something I may be missing?  I believe everything is set up as it was originally and nothing has changed.  Thanks


* hicon_issue_image_2.png (195.34 KB, 1920x1039 - viewed 138 times.)
Logged
lsgreen
Active Member

Offline Offline

Posts: 22


View Profile
« Reply #1 on: February 04, 2018, 06:06:20 PM »

Have you tried entering 1 on the feedback gain? I'm not sure if 0 is allowed
Logged
mrcole
Active Member

Offline Offline

Posts: 6


View Profile
« Reply #2 on: February 05, 2018, 12:16:55 PM »

Yes, changing the gain does not seem to change anything, unfortunately.  I'm looking through the config again now at the moment.
Logged
mrcole
Active Member

Offline Offline

Posts: 6


View Profile
« Reply #3 on: February 05, 2018, 01:02:01 PM »

I've noticed in the debug window that just starting the mach profile and enabling the system produces a lot of unhandled messages (attached).


* hicon_issue_image_3.png (111.58 KB, 1919x1037 - viewed 138 times.)
Logged
Mauri
Active Member

Offline Offline

Posts: 269


View Profile
« Reply #4 on: February 05, 2018, 03:07:53 PM »

mrcole,
These are the settings I have with my steppers and Main Config page.
Regards,
Mauri.


* HiCON Config.png (72.27 KB, 1152x699 - viewed 135 times.)

* HiCON ConfigMotor1.png (46.72 KB, 1152x699 - viewed 123 times.)
Logged
mrcole
Active Member

Offline Offline

Posts: 6


View Profile
« Reply #5 on: February 06, 2018, 10:19:45 AM »

Mauri, thanks.

I spoke with VitalSystems and they were able to get me back up and running.  They sent some new firmware and I had some firmware settings that needed to be changed.  I missed that my I/O was using J7/8 and needed to update this through the VSI manager.  The new firmware they then sent fixed my homing issue as well.
Logged
Pages: 1   Go Up
Print
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!