Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
October 23, 2018, 08:57:00 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
* Home Help Search Calendar Links Login Register
+  Machsupport Forum
|-+  Mach Discussion
| |-+  Mach Screens
| | |-+  Finished Screens
| | | |-+  3 Axis mill with ATC
Pages: 1   Go Down
Print
Author Topic: 3 Axis mill with ATC  (Read 2360 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
krsykes23
Active Member

Offline Offline

Posts: 77


View Profile
« on: January 28, 2017, 02:09:38 PM »

Here is the recently updated screenset for my 3 Axis Mill.  The Offsets screen should really be in 'Work in Progress' but thought I'd share it here.

I have to add a few bits to this screen but quite pleased with the results.


* KRS_CNC7.jpg (132.49 KB, 1013x725 - viewed 517 times.)

* KRS_CNC8.jpg (107 KB, 1012x721 - viewed 345 times.)
Logged
Tweakie.CNC
CNC is only limited by our imagination.
Global Moderator
*
Offline Offline

Posts: 7,459


Super Kitty


View Profile WWW
« Reply #1 on: January 29, 2017, 04:40:07 AM »

Very nice work.

Just a thought...
The Emergency Stop may be a bit misleading to the inexperienced as a software polled EStop should never be relied on in an Emergency. The only true 'Emergency Stop' physically disconnects power to all parts of the machine (and if applicable automatically applies any brakes, locks, etc.).

Tweakie.
Logged

Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
krsykes23
Active Member

Offline Offline

Posts: 77


View Profile
« Reply #2 on: January 29, 2017, 04:47:49 AM »

Point taken!  However, I don't think I've ever used the button as an actual e-stop in an emergency.  Merely for
resetting.  I have a physical e-stop next to the machine.


* KRS_Mill1.jpg (142.09 KB, 1181x886 - viewed 293 times.)
Logged
Tweakie.CNC
CNC is only limited by our imagination.
Global Moderator
*
Offline Offline

Posts: 7,459


Super Kitty


View Profile WWW
« Reply #3 on: January 29, 2017, 05:05:58 AM »

Very nice looking machine as well - I think you have a set-up to be proud of there.

(Perhaps rename the on-screen button RESET ?  Wink )

Tweakie.
Logged

Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
wmgeorge
Active Member

Offline Offline

Posts: 106


View Profile
« Reply #4 on: September 15, 2018, 12:01:44 PM »

It needs a Reset, Cycle Start, Pause, Stop large buttons easy to see, and the Loading Code and etc does not need to be taking up so much screen.
Logged

Retired master Electrician, commercial HVAC/R and lots of Hobbys.
rasta
Active Member

Offline Offline

Posts: 31


View Profile
« Reply #5 on: October 20, 2018, 02:07:09 AM »

hi; thats a lovely screenset!
Logged
krsykes23
Active Member

Offline Offline

Posts: 77


View Profile
« Reply #6 on: October 23, 2018, 09:15:40 AM »

Thanks.  This screen has now been replaced with a much neater version.  I'll show the new version in the next few days.  I'm also considering making the
set available for a small fee.  This will include all the relevant .psd files and images.
« Last Edit: October 23, 2018, 09:17:21 AM by krsykes23 » Logged
jdm033056
Active Member

Offline Offline

Posts: 9


View Profile
« Reply #7 on: October 23, 2018, 08:01:58 PM »

I will be interested
Logged

Holding on to bitterness is like drinking poison and expecting the other person to die....
Pages: 1   Go Up
Print
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!