Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
January 17, 2017, 10:03:23 AM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
* Home Help Search Calendar Links Login Register
+  Machsupport Forum
|-+  Mach Discussion
| |-+  FAQs
| | |-+  Vcarve doesn’t see Mach3 running to save G-code directly to Mach3
Pages: 1   Go Down
Print
Author Topic: Vcarve doesn’t see Mach3 running to save G-code directly to Mach3  (Read 3493 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
drcman
Holding

Offline Offline

Posts: 2


View Profile
« on: January 05, 2015, 01:41:34 AM »

I'm using Vcarve pro 6.504 as my CAD program to generate the G-Code. I recently upgraded to Win7 32 bit. I've installed everything to there default folders. I installed Mach3 Version R3.043.066 as an administrator.  paste'd in my backed up XML files. Mach3 controls my CNC machine fine and if I manually load in the Vcarve's generated G-code it works fine. My problem is I normally start Mach3 and Vcarve at the same time. Then when I wish to run the CNC machine I simply save the code in Vcarve and check the box Output direct to machine, driver Mach. I select the Mach3 ARCS inch (or ATC) post processor. Then the code usually automatically populates in the G-code window in the Mach program and I'm ready to go. Now when I hit save in Vcarve, 2 windows pop up. First one saying "Failed to find data on installed version of Mach" then the next one "Failed to find a running instance of Mach".  I did verify in the Device Manager that a Mach3 Pulseing Engine is running with a good driver or at least it says so. All I come up with in the forum's is that Mach3 didn't update the Win7 Registry during the install. HELP.... David C
Logged
ger21
Global Moderator
*
Offline Offline

Posts: 5,305



View Profile WWW
« Reply #1 on: January 05, 2015, 08:42:43 AM »

Yesterday, someone on the Yahoo group uploaded the information you need to add to the registry to fix this issue. You should be able to find it in the files section of the Yahoo Group.
Logged

Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
drcman
Holding

Offline Offline

Posts: 2


View Profile
« Reply #2 on: January 05, 2015, 07:14:44 PM »

Could you direct me to the yahoo forum.
Logged
ger21
Global Moderator
*
Offline Offline

Posts: 5,305



View Profile WWW
« Reply #3 on: January 05, 2015, 07:18:08 PM »

http://groups.yahoo.com/group/mach1mach2cnc/
Logged

Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
David Herbst
Active Member

Offline Offline

Posts: 3


View Profile
« Reply #4 on: January 05, 2017, 07:51:31 AM »

Sorry I am very new if i load a my toolpath for V Carve desktop to mach 3 it do not load the hole toolpath but only half or only 3 letters of a word
Logged
David Herbst
Active Member

Offline Offline

Posts: 3


View Profile
« Reply #5 on: January 05, 2017, 07:53:04 AM »

i would love u to help me please
Logged
ger21
Global Moderator
*
Offline Offline

Posts: 5,305



View Profile WWW
« Reply #6 on: January 05, 2017, 08:00:23 AM »

Sounds like your in demo mode, where Mach3 limits you to 500 lines of g-code.
Logged

Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
David Herbst
Active Member

Offline Offline

Posts: 3


View Profile
« Reply #7 on: January 05, 2017, 08:34:07 AM »

ok what do i do now and thanks for the reply  Smiley
Logged
ger21
Global Moderator
*
Offline Offline

Posts: 5,305



View Profile WWW
« Reply #8 on: January 05, 2017, 08:42:27 AM »

Buy a Mach3 license.
Logged

Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
Tweakie.CNC
Global Moderator
*
Online Online

Posts: 6,181


Super Kitty.


View Profile WWW
« Reply #9 on: January 05, 2017, 10:22:23 AM »

License details are here; http://www.machsupport.com/shop/mach3/

Tweakie.
Logged

Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Pages: 1   Go Up
Print
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!