Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 17, 2014, 09:21:08 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
* Home Help Search Calendar Links Login Register
+  Machsupport Forum
|-+  Third party software and hardware support forums.
| |-+  Newfangled Solutions Mach3 Wizards (Moderator: Ron Ginger)
| | |-+  need help
Pages: 1   Go Down
Print
Author Topic: need help  (Read 1196 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Astroguy
Active Member

Offline Offline

Posts: 100


View Profile
« on: August 18, 2010, 03:42:59 PM »

Hi, I have been using NSW for some time but never had to combine actions before. I need to pocket a square 1/2" deep and then start a round pocket at the bottom of that one. When I try to add the round pocket there is no option to start the cut at Z-.5, so I waste a lot of time cutting through 1/2" of air. Am I missing something? Maybe a setting I did not see?  Huh
Logged

"Gravity, its not just a good idea its the law"
RICH
Global Moderator
*
Offline Offline

Posts: 5,944




View Profile
« Reply #1 on: August 18, 2010, 04:14:21 PM »

You could change the sequence such that you do the hole first and then the square ( depends on which is deeper and if you would save any time). Wizards are kind of meant to be used individualy ,and when you combine them ,then some manual coding changes will be required between steps.
RICH
Logged
Astroguy
Active Member

Offline Offline

Posts: 100


View Profile
« Reply #2 on: August 18, 2010, 06:14:15 PM »

You could change the sequence such that you do the hole first and then the square ( depends on which is deeper and if you would save any time). Wizards are kind of meant to be used individualy ,and when you combine them ,then some manual coding changes will be required between steps.
RICH

OK thanks.
Logged

"Gravity, its not just a good idea its the law"
Ron Ginger
Active Member

Offline Offline

Posts: 811



View Profile WWW
« Reply #3 on: August 21, 2010, 08:17:02 PM »

The NFS  wizards do support building complex programs by combining actions, but they do not allow changing the Z, as you have discovered.

This has been requested before and I have considered doing it, but it can lead to many ways to crash a tool if you are not careful. I have always figured wizards were for simple operations and should not make it easy to crash tools.
Logged
Astroguy
Active Member

Offline Offline

Posts: 100


View Profile
« Reply #4 on: August 22, 2010, 07:51:02 PM »

I understand but it sure would be nice as an option.
Logged

"Gravity, its not just a good idea its the law"
Pages: 1   Go Up
Print
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!