Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
September 23, 2014, 01:22:05 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
* Home Help Search Calendar Links Login Register
+  Machsupport Forum
|-+  Third party software and hardware support forums.
| |-+  Third party software and hardware support forums.
| | |-+  ArtCAM-Mach3-4th axis postprocessor
Pages: 1   Go Down
Print
Author Topic: ArtCAM-Mach3-4th axis postprocessor  (Read 5454 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
xaco
Active Member

Offline Offline

Posts: 26


View Profile
« on: June 12, 2010, 06:03:26 AM »

Hello, i am trying to  get a 4th axis toolpath in Mach3. i made a ring in ArtCAM,i made g-code by using few postprocessors(for mach2,mach3mm,model master4th axis  rotary...) but none of them made a rotary toolpath in mach...the g-code contains A axis but on toolpath screen its flat or its not anything like it should look....   anyone can help?thank You??? 
Logged
Greolt
Global Moderator
*
Offline Offline

Posts: 933


View Profile
« Reply #1 on: June 30, 2010, 04:47:44 AM »

Xaco

There are some settings which need to be set in Mach to display the toolpath correctly.

First Mach will only display rotary toolpaths for A axis.  Not B or C.

Goto the Toolpath setup menu.  Check "A Rotations Enabled"  and select the axis which it rotates about.

If the toolpath has Z axis zero at the centre of rotation then the toolpath will display correctly.

If the toolpath has Z axis zero is at some other setting then you must enter the appropriate value in the "Rotation Radius" DRO, which is found on the settings page.

Greg
Logged
Pages: 1   Go Up
Print
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!