Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
April 22, 2018, 01:52:51 AM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
* Home Help Search Calendar Links Login Register
+  Machsupport Forum
|-+  Mach Discussion
| |-+  Mach SDK plugin questions and answers.
| | |-+  Finished Plugins for Download
| | | |-+  Huanyang VFD controller plugin
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 »   Go Down
Print
Author Topic: Huanyang VFD controller plugin  (Read 372695 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
some3
Holding

Offline Offline

Posts: 2


View Profile
« Reply #270 on: August 31, 2011, 12:49:28 PM »

hi my first post and problem.

I have  2.2kw spindle+vfd and it is connected via usbrs485 adapter to the spindle (as usualy)

spindle starts normali at the rpm that I want but when I want tu stop it it does not stop eaven mhit E stop and I get an error window.


can somebody say something to this .

tnx




If I click switch to...    start opens

If I click retry nothing happens the same windows open agen


* spindle problem.JPG (15.32 KB, 512x384 - viewed 3696 times.)
« Last Edit: August 31, 2011, 12:51:02 PM by some3 » Logged
michel pet
Active Member

Offline Offline

Posts: 14


View Profile
« Reply #271 on: August 31, 2011, 12:58:55 PM »

i have the same problem.
Logged
some3
Holding

Offline Offline

Posts: 2


View Profile
« Reply #272 on: September 01, 2011, 06:14:28 AM »

and I forogt my pc also does not want to shut down after this error apers Sad
Logged
Dan911
Active Member

Offline Offline

Posts: 6


View Profile
« Reply #273 on: September 09, 2011, 05:48:31 AM »

Received my rs-485 converter and was running my spindle through Mach 3 in less than 30 minuets thanks to this thread!!! I came across a few bugs that have to be worked out but spindle on/off and spindle speed works great. Thanks for the great plugin Matty!

Dan
Logged
Dan911
Active Member

Offline Offline

Posts: 6


View Profile
« Reply #274 on: September 10, 2011, 08:25:44 AM »

I think I discovered what's causing most of the users of this plugin problems. If your at the point where Mach is communicating( pd001=2 pd002=2) with plugin and problems begin with start of spindle, than go to your ports and pins/ inputs and disable( mainly Estop and limit switches or any active high signal Mach is continually searching for) all for testing.

I think most will find everything working without a glitch and this is where the trouble is. If your at this point post back and we can discuss my work around or a possible fix.

Dan

BTW this is the RS-485 converter I'm using, and it cost less than $6.00

http://www.ebay.com/itm/190539776031?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Logged
NosmoKing
Active Member

Offline Offline

Posts: 238


View Profile
« Reply #275 on: September 16, 2011, 10:39:09 AM »

Received my rs-485 converter and was running my spindle through Mach 3 in less than 30 minuets thanks to this thread!!! I came across a few bugs that have to be worked out but spindle on/off and spindle speed works great. Thanks for the great plugin Matty!

Dan

Which one did you use and anyone tried this one?
Ebay  280710974429
Nosmo
Logged
Dan911
Active Member

Offline Offline

Posts: 6


View Profile
« Reply #276 on: September 16, 2011, 12:13:00 PM »

Which one did you use and anyone tried this one?
Ebay  280710974429
Nosmo
[/quote]

The link is in post, here it is again.

http://www.ebay.com/itm/190539776031?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Logged
NosmoKing
Active Member

Offline Offline

Posts: 238


View Profile
« Reply #277 on: September 16, 2011, 01:38:49 PM »

I see, that is RS232 though and I am looking for USB-RS485.
Thanks.
N.
Logged
Dan911
Active Member

Offline Offline

Posts: 6


View Profile
« Reply #278 on: September 16, 2011, 02:51:57 PM »

Oh sorry, I guess I was lucky to have a serial port on my comp. I think any converter to RS-485 should work like Matty said in the beginning of thread. I suspect the problems some were having with this plugin had nothing to do with which converter they were using or electrical noise.
Logged
NosmoKing
Active Member

Offline Offline

Posts: 238


View Profile
« Reply #279 on: September 24, 2011, 02:04:55 PM »

Does anyone that has been monitoring the data able to clarify the functions in the Data string?
The Chinese manual does not appear to show anything on the RS485? I found a one in Word that seems to have errors.
 The main question I have is based  on what I have so far is that the data string consists the following:
1st byte VFD add, 2nd byte read/write/freq func, 3rd byte the data length followed by the actual data bytes, lastly the CRC.
What indicates the individual parameter addressed?
  Nosmo.
Logged
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 »   Go Up
Print
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!