Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
October 22, 2014, 05:18:22 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
* Home Help Search Calendar Links Login Register
+  Machsupport Forum
|-+  Third party software and hardware support forums.
| |-+  PoKeys (Moderator: NeoTO)
| | |-+  How I made my pendant.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Go Down
Print
Author Topic: How I made my pendant.  (Read 16181 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Hood
Mach4 Alpha

Offline Offline

Posts: 23,673


Carnoustie, North Britain (formerly k/a Scotland)


View Profile
« on: June 15, 2009, 12:55:08 PM »

Attached is a word document that details my pendant.

Hood

* Making a pendant for Mach with PoKeysRev3.doc (1184.5 KB - downloaded 2564 times.)
Logged
rustamd
Active Member

Offline Offline

Posts: 31


View Profile
« Reply #1 on: June 15, 2009, 01:40:39 PM »

Very nice, just recived my pokeys about 30 minutes ago, will be helpfull. One question though, why not put pokeys on the other end of cable so you can  use it for other things? surely if you just needed 13 inputs wouldnt it be cheaper to get another parallel port?(unless you already have extra one)? just wondering Smiley
Logged
Hood
Mach4 Alpha

Offline Offline

Posts: 23,673


Carnoustie, North Britain (formerly k/a Scotland)


View Profile
« Reply #2 on: June 15, 2009, 01:55:57 PM »

I use a SmoothStepper on all my machines so have two full ports of I/O plus the extra 6 inputs that it provides over two parallel ports. I also have a PLC which gives me lots more I/O (36 Inputs, 17 outputs) , much more than I actually need at this point .
The reason I used the PoKeys in the pendant was twofold, firstly that I would have  13 plus wires of low voltage signals on a long cable which would be prone to noise but in reality I could have just used the PLC and 24v, but doing that would have meant I would have to get analogue input module for my PLC and the PoKeys was on hand and thus the sensible option. Also I would have been restricted to using normal cable as the only curly cable I could find had a maximum of 8 cores and I preferred the idea of the curly cable Smiley

Hood.
Logged
ostie01
Active Member

Offline Offline

Posts: 594


View Profile
« Reply #3 on: June 15, 2009, 02:28:09 PM »

Thanks a lot Hood, this is a really nice setup, will read the .doc file till the end.


Jeff
Logged
Hood
Mach4 Alpha

Offline Offline

Posts: 23,673


Carnoustie, North Britain (formerly k/a Scotland)


View Profile
« Reply #4 on: June 15, 2009, 02:32:02 PM »

Thanks for the compliments, hope it is useful to some Smiley
Hood
Logged
rustamd
Active Member

Offline Offline

Posts: 31


View Profile
« Reply #5 on: June 15, 2009, 03:18:09 PM »

good point about noise, and yea, since you good on ports and stuff no loss for you Cheesy
Logged
poppabear
S S SYSTEMS, LLC
Global Moderator
*
Offline Offline

Posts: 2,101


Briceville, TN, USA


View Profile WWW
« Reply #6 on: June 16, 2009, 07:29:04 AM »

Hey Robin,

    When I download the word file, (tried 3 times), Word says it is corrupted and it will not open.
Office word 2003 here.......   Any chance you could load up another copy........  I dont know why mine wont open...but there it is.......

scott
Logged

Commercial Mach3 & Mach 4, Design/Build/Retrofit CNC and Industrial machines.
https://sites.google.com/site/sssystemsautomation/
tantan
Active Member

Offline Offline

Posts: 111


View Profile
« Reply #7 on: June 27, 2009, 02:36:43 PM »

hi hood,

is it possible to become your "brains" you made for the FRO and SRO pots.

thanks

antoine
the netherlands
Logged
Hood
Mach4 Alpha

Offline Offline

Posts: 23,673


Carnoustie, North Britain (formerly k/a Scotland)


View Profile
« Reply #8 on: June 27, 2009, 02:46:28 PM »

Think I have posted them before but here they are again.
Hood

* 2FROfeedhold.brn (4.79 KB - downloaded 499 times.)
* 2SROFRO100.brn (6.37 KB - downloaded 458 times.)
Logged
tantan
Active Member

Offline Offline

Posts: 111


View Profile
« Reply #9 on: June 27, 2009, 02:52:43 PM »

OK thanks hood,

that saves me typing them. last question: i cannot find on the forum or manual how the pokeys i/o is treated as modio

thanks again,

antoine
the netherlands
Logged
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Go Up
Print
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!